Like Us

ETS2/ATS 1.42 Sürümü

 Hem Euro Truck Simulator 2 hem de American Truck Simulator için resmi 1.42 güncellemesi geldi!





Euro Truck Simulator 2 (ETS2)’yi bilmeyenler yoktur, bilmeyenler için açıklayım.

ETS2 Nedir?

Euro Truck Simulator 2, SCS Software tarafından çıkarılmış olan bir kamyon simülasyonudur. 19 Ekim 2012’de Microsoft Windows için çıkmış olan oyun günümüz Avrupa’sını temel almıştır. 13 Nisan 2013’te Linux, 29 Ocak 2015’te MacOS için yayınlanmıştır.


Güncelleme 21 Ekim 2021 tarihinde geldi!

Güncelleme resmen 21 Ekim 2021 tarihinde geldi! Güncellemeyi yapmayanlar şimdi yapabilirler.

TruckersMP’ye giremiyorum!

Truckersmp’ye girerken hatayla karşılaşabilirsiniz, Hatanın sebebi çok basit.

  • Steam kütüphaneden oyuna sağ tıklayıp “Özellikler” deyin.

Betalar” kısmına tıklıyoruz.

Burada sizde “Hiçbiri” seçili olacak, siz truckersMP’ye girmek için resimde işaretlendiği “temporary_1_41 – 1.41.x for incompatible mods” yazanı seçeceksiniz.


Neden böyle yapıyoruz?

TruckersMP bağımsız 3. parti yazılım olduğu için ets sürüm güncellemesi getirdiği zaman direk TruckersMP’ye yansımıyor.


Konvoy MOD Desteği

Konvoy modunu ilk piyasaya sürdüklerinde, Konvoy’da üçüncü taraf modifikasyonları için destek, topluluktan çok sık gelen bir talepti. O zamandan beri ekipler, MOD’ların kullanımını desteklemeyi listelerinde yüksek bir öncelik haline getirdi.

Ancak, özellikle önemli bir MOD kaldırıldığında veya değiştirildiğinde profil kurtarma ve oyuncular değişiklikler içeren bir sunucuya katıldığında Steam Atölyesinde hangi MOD’ların eksik olduğunu görselleştirme zorluğu söz konusu olduğunda, bu ekip için kolay bir iş değildi. Bu engelleri aşmak için ellerinden geleni yaptılar; ancak, sonuçlardan tam olarak memnun olmadan önce ince ayar yapılması ve değiştirilmesi gerekebilecek birkaç şey olabilir.

Ayrıca MOD desteğini barındırmak için tamamen yeni bir kullanıcı arayüzü oluşturlar. Oturum tarayıcısına girdiğinizde, sağ tarafta sunucu için MOD uyumluluk gereksinimlerini listeleyen yeni bir bölüm göreceksiniz. Ayrıca, hangi sunucularda MOD’ların etkinleştirildiğini ve hangilerinin etkinleştirilmediğini size bildirmek için sunucular için yeni simgeler eklediler.

Daha önce, sunucu oturumunun yanında, oturumun dolu olup olmamasına veya harita uyumluluğu ile ilgili sorunlardan veya hatta farklı oyun sürüm numaralarına bağlı olarak kırmızı veya yeşil bir simge kullanarak sunucuya katılıp katılamayacağınızı belirtmişlerdi. Şimdi sunucuya şimdi katılamayacağınızı belirten turuncu bir simge eklediler, ancak yeni MOD senkronizasyon arayüzü aracılığıyla eksik değişiklikleri indirebilir ve ardından katılabilirsiniz!

Bir değişiklik eksikse ve Steam Atölyesi aracılığıyla mevcutsa, oyun içinde üst üste gelecek olan Steam tarayıcısı aracılığıyla indirebileceksiniz, bu nedenle abone olmak için oyundan çıkmanız gerekmez. Bu, bazı eksik MOD’ların olduğu bir oturuma katılmaya çalıştığınızda açılan yeni bir pencere aracılığıyla erişilebilir olacaktır. Bu pencere, sol tarafta şu anda aktif olan tüm değişikliklerinizi ve sağ tarafta sunucunun kullandığı tüm değişiklikleri gösterecektir.

Sunucu, Steam Atölyesinde mevcut OLMAYAN ve üçüncü taraf bir site aracılığıyla indirilen bir değişiklik kullanıyorsa, değişikliği kendiniz yapmanız gerekecektir. Ne yazık ki, sistemleri sunucunun hangi sürümüne sahip olduğunu veya nereden kaynaklandığını kontrol edemeyecek. Sunucunun gerektirdiği her şeye sahip olduğunuzda, onay düğmesi kullanılabilir hale gelecek ve oturuma katılabileceksiniz.

Popüler değişikliklerin çoğunun en başından bu güncellemeyle çalışmasını bekliyorlar, ancak diğerleriyle bazı uyumluluk sorunları olabilir. 

Şu anda, bir konvoy oturumu, bir oturum sırasında yalnızca maksimum 70 değişikliğe izin verir. Toplulukların daha küçük bir yüzdesinin bu sayıdan daha fazlasını kullanabileceğini anlıyor ve gerekli görürler gelecekte ince ayar yapmak ve ayarlamalar yapmak için sosyal medya kanallarından yapılan geri bildirimleri izlemeye devam edecekler. 

MOD yazarları lütfen dikkat edin Bazı değişikliklerin Konvoyda düzgün çalışması için bazı ayarlamalar gerektireceğini söyledi. Ses değişiklikleri kullanıcı tarafından yerel olarak duyulacaktır, ancak değişiklik yapmak için yapılandırılmamışsa, uzak kamyonlar daha basit bir ses bankası kullandığından (veya yalnızca varsayılan kamyon seslerini duyabilirler) diğer oyuncular bunları duymayacaktır. Araçlar, Römorklar ve Kargo modifikasyonları, diğer oyuncuların görmesi ve etkileşim kurması için uygun trafik modellerini de içermelidir.

Ekipler, konvoy modunda üçüncü taraf modifikasyonların kullanılmasıyla ortaya çıkabilecek zorlukların üstesinden gelmek için çok çalışmaya devam edecek. Açık Beta sırasındaki yardımlarınız ve katkılarınız ekipler için son derece değerli, bu yüzden lütfen hata raporlarınızı ve geri bildirimlerinizi forumların uygun bölümlerine ( ETS2 / ATS ) göndermeye devam edin.

Arkadaşlarla birlikte konvoy yaparken kullanılacak birçok harika ve yaratıcı MOD’u görmek için sabırsızlanıyorlar! Ayrıca, Konvoy özelliği üzerinde çalışmaya devam ederken, gelecekte daha güncel bilgiler içeren yeni bir SSS yayınlamayı planlıyorlar. Topluluğun en popüler sorularını yanıtlayan ilk Convoy SSS bloglarını burada bulabilirsiniz!

Geri Bildirim Güncellemesini Zorla

1.42 ayrıca Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator ile uyumlu direksiyonlar ve kontrolörler için Force Feedback profillerinize bir güncelleme getiriyor. 

Yeni FFB sıfırdan yazılmıştır ve ana oyun döngüsünden bağımsız olarak 120 Hz yenileme hızı kullanır. Eski yapay etkilerin bazılarını, ilk yönlendirmeli dingil üzerindeki kuvvetlerden elde edilen gerçek hesaplamalara dayanan ve günümüzün kamyonlarının çoğunda kullanılan bir hidrolik direksiyon dişlisi sisteminin davranışını simüle eden yeni merkezleme ve lastik sürtünme kuvveti geri bildirimi ile birleştirir. Bu, oyuncuların için daha gerçekçi ve sürükleyici bir geri bildirim deneyimi getiriyor! 

Değişiklik günlüğü

  • Convoy çok oyunculu için ilk MOD desteği
  • MOD uyumluluğu ve indirmeler için konvoy oturumu değiştirme arayüzü eklendi.
  • Güç geribildirimi iyileştirildi ve daha fazla sistemde daha fazla denetleyici türü için kullanılabilir (Linux)
  • Direksiyon simidi animasyon aralığı ayarı

ETS2/ATS 1.42 Sürümü ETS2/ATS 1.42 Sürümü Reviewed by İlkay Baki Bayram on Kasım 09, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorum yaptığınız için teşekkürler, yorumunuz en kısa sürede cevaplanacaktır.

Labels Max-Results No.

Blogger tarafından desteklenmektedir.